Världens bästa present

Att fylla år är något som alla människor gör en gång per år, och när man har en stor umgängeskrets innebär också detta att det blir många födelsedagspresenter att inhandla och ge bort – men vad är egentligen världens bästa present?

babypresentenNär det kommer till födelsedagar och presenter kan det vara svårt att hitta den perfekta presenten att ge bort, speciellt om man bryr sig om personen som ska få paketet. Men är det verkligen så svårt att hitta rätt födelsedagspresent? Egentligen är det inte det. Enligt DN vill till exempel pappor helst ha någon som bjuder på middag, ett gott vin, en bok eller rent av en ask choklad och män generellt sätt vill ha prylar. Kvinnor å andra sidan vill hellre få presentkort så att de själva kan välja vad de ska köpa för något (Källa). Så när din vän fyller år behöver du egentligen inte känna en sådan presentångest – köp något du själv gillar och hoppas att din vän också gillar vad du valt.

Rätt present

Det finns mycket som man kan köpa till någon i födelsedagspresent och butikerna är fulla av smarta presenttips på ”bra att ha”-saker att välja bland. Så det kanske inte är så konstigt att vi svenskar faktiskt spenderar uppåt 20 miljarder per bara på presenter till våra nära och kära (Källa). Men det viktigaste när man ska köpa en present är inte dess prislapp, oavsett om det är en födelsedagspresent eller ej, utan det är att fokusera på vad personen som ska få presenten tycker om eller skulle kunna tänkas behöva. En person som inte tycker om pizza skulle till exempel inte bli speciellt glad över en pizzaslizer men kanske desto gladare över en ny stekspade exempelvis. För visst kanske det låter tråkigt, men sanningen är att den gamla klyschan om att det är tanken som räknas faktiskt stämmer och då spelar det egentligen ingen roll vad man köper. Tycker personen om godis, köp en godisbox – krångligare än så behöver det inte vara.