Skaffa lättskötta utemöbler

Har man en uteplats, en balkong eller rent av en hel trädgård så gör man rätt i att skaffa fina utemöbler. Att kunna sitta ute i den friska luften och fika, läsa, äta och sola är bland det bästa med sommaren. Men då gäller det också att man inte behöver underhålla möblerna så mycket, utan att man verkligen får lägga all ledig tid på att bara njuta och slappa.

162659-patio-of-a-villaVisst känner man igen känslan av att vilja fixa fint och gör det ombonat på uteplatsen, och sedan slutar det ändå med att man själv inte hinner njuta av det man fixat? Kanske speciellt typiskt är det att detta händer oss kvinnor, eftersom vi gärna ser till att lägga mycket tid på att det ska kännas trevligt och mysigt när vi bjuder hem folk. Men istället för att hela tiden oroa sig över hur möblerna klarar sig i regnet, eller om kuddarna verkligen passar i soffgruppen så kan man köpa enkla, underhållsfria utemöbler. Istället för till exempel svårskött teak som man måste olja hela tiden väljer många numera plastväv och aluminium, skriver Helsingborgs Dagblad. Andra trender som verkar komma ordentligt är plastrotting, polyester, glas och sten, enligt en artikel i Sydsvenskan.
Till exempel är ett bra alternativ soffgrupper i konstrotting med aluminium och glas som övrigt material. De behöver bara rengöras då och då för syns skull, men behöver inget särskilt under. Sådana finns att köpa på till exempel http://www.sleepo.se/utemobler.html. För även om det ska vara lättskött så ska det vara stilrent, lounge-inspirerat och minimalistiskt. Även om det minimalistiska håller på att försvinna från inomhusinredningen så verkar den alltså ha flyttat ut på uteplatsen, skriver Svenska Dagbladet. Och vill man mjuka upp känslan lite, och få in den romantiska trenden som också börjar komma, kan man lätta upp den stilrena soffgruppen med färgglada kuddar och dynor. Att ha mycket grönska och blomster som får växa sig som en mur kring soffgruppen är också ett tips för den som vill åt den där sydeuropeiska, romantiska känslan. Att känna dofter av blommor och örter är också en upplevelse för sig när man sitter och umgås och slappnar av i soffgruppen.