Pool i alla trädgårdar

Om man bor i egen villa, radhus eller kedjehus har man ett ypperligt tillfälle att kunna ordna egen pool. Tänk vilken lyxhöjare och dessutom värdeökare för din bostad om man skulle bygga en hemmavid. Har man barn skulle lyckan dessutom vara fulländad! Och en pool behöver inte alls vara dyrt.

Det finns oerhört många pooler att välja mellan när man väl bestämt sig för att köpa en pool eller själv bygga en. Att det skulle vara en alldeles för kostsam historia att investera i en pool är inte helt sant. Det finns modeller som passar både plånbok och olika trädgårdar alldeles utmärkt. Man måste bara själv tänka ut vilket syfte poolen ska ha och om det ska vara en enklare variant eller en mer tålig.

Ovanmarkpool eller nedgrävd?

När det gäller val av pool i egen trädgård är det flera aspekter som måste beaktas men det finns alltid en pool som passar oavsett. Nedan har vi listat några pooler:

  • Ovanmarkpool – finns i utförande med både stålvägg eller träram. Dessa pooler är ett utmärkt val om man vill hålla en något lägre budget och minimalt arbete med att montera upp den i sin trädgård.
  • Nedgrävd helt eller delvis – finns i olika storlekar och material och är såklart något mer kostsam. Samtidigt är dessa pooler att föredra om man är ute efter en livslång hållbarhet på sin pool. Viktigt att tänka på vid nedgrävda pooler, oavsett om det är helt är delvis, är att man måste ha ett staket runtom som säkerhet för att undvika att barn eller djur hamnar i vattnet och förolyckas. Dessa pooler har mer potential att även kunna ramas in av snygga trädäck eller stenbelagda ytor.
  • Enklare pooler som tas ned när säsongen är över är också ett populärt val för många. Dessa pooler finns i oändligt många storlekar och djup. Absolut de mest prisvärda modellerna för de som inte önskar bygga eller köpa en året-runt pool.

Aftonbladet kan man finna bra tips för att bygga pool som medför en total njutning av lata baddagar hemma. När man väl gjort val av poolmodell är det också viktigt att besluta sig för om man ska bygga in poolen eller låta den vara helt fristående som vid ovanmarkpooler. Det finns egentligen inget rätt eller fel utan man får gå efter eget smak och tycke.