”Par i terapi”

Det här med att vår privata sfär har förskjutits enormt när det kommer till jobbhets och sociala medier som tränger in var stans är vi vana vid. Men nu ska vi även öppna vårt innersta och reda ut privatlivet för allas beskådan.

Från att vara rockkille till att nu vara en välkänd psykolog ska Poul Perris hjälpa par som har en kris i förhållandet till att reda ut alla knutarna och få kärleken att spira. Och allt detta ska vi soffpotatisar kunna få ta del av framför tv:n i programmet Par i terapi.

Relationsterapi

Relationsterapi är ett ord som länge har varit på tapeten och blir bara hetare och hetare. Om det är på grund av att vi jobbar för mycket, har för höga och orimliga krav eller för att livet tar andra vändningar som gör att förhållandet knakar så kan man bara spekulera, det är först när man talar med en professionell som man ser på saken mycket klarare. humanprocess.se säger på deras sajt det så fint som ”Bryt era destruktiva mönster och stärk er kärlek” och det är precis vad terapi går ut på och som dessa par i tv, med miljoner ögon på sig, ska få göra.

Alla har problem

Alla förhållanden har problem, det är något man måste ta med sig när man går in i en relation. Tricket är hur man bemöter dessa problem. Om man väljer att blunda för dem så stöter man på problem längre fram. Det vackra är att man kan rädda alla förhållande om man bara vill. Det är precis vad programmet på SVT vill visa och att det förhoppningsvis ska få människor att mer reflektera över sina egna relationer och vad det är man värdesätter mest.