Körslaget kom tillbaka

Alltså längtan är ju inte nådig efter att världens bästa program körslaget ska börja igen! Minns ni 2009 när Ola vann? Så snygg han var! Och så bra de sjöng. Det är verkligen imponerande, kolla själva:


Det är verkligen otroligt imponerande att de kan få sådan kraft i rösten när de sjunger tillsammans. Visst att de har mikrofoner och så, men det blir ju ännu mäktigare när man sjunger tillsammans. Sen handlar det nog mycket om akustik också. Det är inte alla som vet det, men akustik är otroligt viktigt när det kommer till körer, och musik överlag. De har nog tänkt mycket på det för körslagets räkning, eftersom det är ett tv-program som är så populärt. När man kollar lite på akustik på nätet finns det inte så jättemycket information, men man kan läsa lite mer om det om man kollar in Allakustik underbara tak AB, de vet vad de pratar om. Visst ni förövrigt att det var Carolina af Ugglas som startade körslaget? Det var hennes programidé, och den var ju uppenbart riktigt bra med tanke på hur bra det har gått. Carolina af Ugglas är ju lite underlig, men hon är faktiskt otroligt häftig också. Man ska vara glad att hon har sådn bra fantasi, annars hade vi inte fått se Ola med sin härliga manskör.

Sedan finalen 2012 har vi inte sett någonting mer från Körslaget, och man vet inte heller säkert om det kommer att komma tillbaka. Det vore verklgien förskamligt om det inte kom tillbaka, med tankep å hur mycket lycka det ger Svenska folket. Här kommer några naledningar till varför det borde visas i minst 10 år till:

  • Det förenar småortor. Eftersom man följer med till artistens hemstäder (eller kommuner) där körmedlemmarna handplockas, och ska representera sin ord. Hela bygden blir tightare och går ihop för att tillsammans heja fram den kör de har.
  • Vinnarorten får pengar! Den ort som artisten representerar får pengar om kören vinner, och dessa pengar kan betyda mycket – när de handlar om öka kultur eller något annat som kanske måste förbättras.
  • Det är underhållning. På lördagarna samlas hela familjen för att avnjuta tv-sändningen, och sedan pratar man med varandra om det på luncherna, oavsett om man går i skolan eller jobbar.