Fixa fin nyårsfest

Snart är det dags att fira in ett nytt år. Många svenskar vill resa utomlands för att fira in det nya året. Men det finns även de som vill stanna hemma och anordna en nyårsfest. Jag ger er tipsen!

255901-fire-in-the-sky

På många olika nyhetsidor kan man läsa om att svenskarna vill fira nyår utomlands. Till exempel på Motala & Vadstena tidning skriver man att åtta av tio östgötar helst vill åka utomlands och fira in det nya året. I undersökningen som Ving har gjort hamnar New York högst upp på listan över storstäder där svenskarna helst vill fira nyår. Andra städer som det är populärt att fira nyår på är Rom, Paris, London, Barcelona och Dubai. Det som de flesta vill göra enligt undersökningen är först att äta middag i form av kötträtter eller skaldjur på en trevlig restaurang. Många vill även fira på en strand med ljus, dans och musik. Andra vill istället fira i avskildhet med familj eller partner och bara ta det lugnt.

Det behöver inte bli så dyrt

För alla som stannar hemma på nyår kan det dock vara trevligt att gå på en fest, eller kanske till och med anordna en själv. Det kan dock finnas en viss press på att det måste vara väldigt extraordinärt och påkostat. Men det finns en del saker man kan göra för att anordna en riktigt trevlig och rolig fest utan att det blir oerhört flådigt. Det kan börja med att man gör egna inbjudningskort billigt och även göra sina egna dekorationer som man pyntar hemmet eller lokalen med. När det kommer till middagen är faktiskt inte oxfilé och hummer ett måste. Man kan istället använda bra råvaror och göra något enkelt som man är bra på att laga. Då kommer det förmodligen bli godare än om man försöker sig på något väldigt komplicerat. Det gäller också att göra så mycket av maten man kan i förväg. Då får man tid till att vara social med sina gäster, rekommenderar man på Ystads Allehanda.

Fokus på dukning

Något som höjer feststämningen väldigt mycket och inte behöver vara varken komplicerat eller dyrt, är en riktigt snygg dukning. Det är faktiskt inte ett måste att duka med de klassiska nyårsfärgerna silver och guld, utan blått eller crème kan också vara fina nyårsfärger. Ett tips kan vara att duka med klockor lite här och var så att gästerna kan hålla koll på tolvslaget. Läs mer.