Ett lager tuffhet

Förut trodde jag att alla som gick i hiphop-kläder eller streetkläder dolde något eller var osäkra själar. Att de tänkte hoppa på mig – så jag började klä mig lika dant.

Surfa in på www.topstreetwear.com och kika runt. Så klädde jag mig.  Vilket inte är fel. Jävligt snyggt med andra ord. Om man gör det av rätt anledning – vilket jag kanske inte gjorde. Jag gjorde det frö alla andra bar lösa kläder och gömde sig bakom lager av hiphop-texter. Jag ville bara smälta in; gå obemärkt förbi. Vilket gjort mig till den tuffa brud jag är idag. För jag smalt aldrig in eller gick aldrig obemärkt förbi. Varför? Jag var tvungen att höja min röst och säga vad jag tyckte och tänkt om allt. Till slut kände jag att jag inte längre behövde ha på mig samma kläder som alla andra.

Från mobbad till stark

Att behöva gömma sin personlighet eller att säga saker man egentligen inte står för är så fel det bara kan bli. Det är det som skapar en värld i obalans. Men något som är snäppet värre, är när mobbarna inte ens orkar bemöda sig eller vågar möta den andra personen utan använder sig av Internet. Enligt en artikel jag läste så är var sjätte tioåring mobbad på nätet. Hemskt! Fruktansvärt! Oacceptabelt!

Att tänka på som mobbad

Det är inte lätt. Vi vill inte vara den rosa elefanten bland alla andra som är gråa. Men det handlar om att finna sin inre styrka som sitt värde. För alla är vi unika.

  • Skyll inte på dig själv att det är ditt fel – för det är det inte
  • På skolor gäller lagen att vi inte får mobbas. Så tala med rektorn och få dem att inse att denna skola inte är en trygg plats.
  • Om du inte kan prata med dina nära så ta kontakt med ungdomsmottagningen eller din kurator på skolan.
  • Sprids bilder bör du kontakta polis då det är ett brott mot personuppgiftslagen.
  • Får du ingen hjälp av skolan så kan du anmäla den.

Så, vårat lager av tuffhet är bra att bära med oss. Men aldrig frö att dölja vem vi verkligen är eller för att lättare kunna trycka ner någon annan.