E-cigg, hiss eller diss?

I vejpbutikenDet är många som undrar vad jag tycker om e-cigg. Hiss eller diss? Förut hade jag ingen åsikt, men nu har min kompis börjat vejpa.

Min kompis Myran har köpt en e-cigarett från Premiumvape.se. Det innebär att jag äntligen har skaffat mig en åsikt i frågan. Jag röker ju inte själv, men jag har kompisar som gör det. Jag är ingen större vän av rökning, och det av flera skäl. Det är dåligt framför allt för lungorna (men egentligen för hela kroppen). Man luktar illa när man har rökt, och också om man bara stått bredvid nån som röker. Och sist men absolut inte minst: om man har en kompis som röker måste man följa med dem ut, och stå och frysa medan de drar i sig några bloss. Det slipper jag när jag hänger med Myran. Hon kan vejpa inomhus, och det utan att det luktar. Det enda som vejparen blåser ut är vattenånga.

Men är inte e-cigg farliga?

Jag är inte läkare, men det är svårt att tänka sig att e-cigg skulle vara i närheten av lika farliga som vanliga cigaretter. Däremot ska man akta sig för vätskan som man fyller på e-ciggen med. I Jönköping har minst en person dött efter att ha druckit den, det kan man läsa om här och här. Eftersom man inte får i sig så mycket vätska i varje puff måste den vara rejält koncentrerad, den innehåller väl typ bara nikotin. Så drick den inte.

Dessutom är det numera 18-årsgräns på e-cigaretter, vilket man kan läsa mer om i Skövde Nyheter. Det gör att ungdomar inte kommer att vejpa, inte så mycket i alla fall, och det är ju bra.

Slutligen går det ju att göra sjuka tricks med e-cigaretten, som ni kan se i videon här ovanför. Summa summarum är jag därför positiv. Vejpa på, säger jag.