Det är på nätet det händer

Ja, klart att jag skriver att det är på nätet som det händer när jag har en blogg. Men, även om jag inte skulle ha det så kan jag med handen på hjärtat säga att mycket händer på nätet.

Jag kommer ihåg tiden då man kopplade upp sig via telefonnätet och mamma skrek på en att man var tvungen att stänga ner för att hon skulle ringa. Jag kommer ihåg de tjocka och färgglada appledatorerna som även var lite genomskinliga. Fantastiska. Det var en spännande tid att växa upp, liksom det säkert är nu för de yngre. Lite avundsjuk blir man, eller kanske fundersam, på att de får sitta med iPads i klassrummen och lära sig läsa och skriva. Kommer barnen om några decennier att behärska pennan? Och kommer det då bli retro att skriva för hand. Lite så nu är det kan man tycka. Nu finns allt på Internet och om det inte skulle vara för att vi skulle dö av benskörhet och behövde stå ibland, kan man göra allt framför skärmen och vi behöver inte resa oss. Okej, riktigt så är det inte, och så kommer det nog heller inte bli.

Företagen förstår vikten av att synas

Vi älskar att vara i den andra världen. Den som snart kommer ses som den riktiga – den som kanske en dag kommer ge oss evigt liv. Och, detta har företagen snappat upp och är inte sena med att visa sin närvaro  på olika sociala medier såsom Facebook, Twitter och Instagram. Syns du inte – så finns du inte, är en devis som säger allt. Här kommer lite matnyttig fakta som kan vara kul att ta till sig:

  • Bland företag med 50 till 249 anställd är användandet av Facebook 82% – det är 4 av 5 företag.
  • Hälften använder sig av Twitter
  • 41% av bloggar

Synas i de båda världarna

Det bästa är ju självfallet att både ha kakan och äta den. Eller, att synas på nätet, och att kunna visa upp en bra fasad och starkt innehåll även i den fysiska världen – den som får oss människor att gilla en. Att marknadsföra sig på nätet är viktigt, vilket betyder i grunden en snygg webbsajt som har en ton som rimmar fint med företaget. Det är även av vikt att kunna skylta i det fysiska. Klicka in på denna hemsida och försvinn in I en värld av banderoller och andra saker som får dig att stå ut från resten.